Domaine Clavel


Ze doen het al generaties, die van Clavel. De nieuwste is nu bezig, en ze gaan het helemaal anders doen. Mocht ook tijd worden, want tot een paar jaar terug zag een Domaine Clavel uit St Gervais er net zo uit als iedere leuke Rhonewijn: klassiek etiket met sierletters en alle nuttige info die een wijnliefhebber blieft.

Maar dat verkoopt dus niet meer, omdat de nieuwe wijndrinker alleen nog maar op druivenrassen let en niet meer op locatie. Terwijl dat nu juist alle verschil maakt.

Maar goed

De nieuwe generatie van deze al eeuwen draaiende familieboerderij dacht dat het maar eens anders moest. Dus niet duur doen over modedruiven, maar gewoon eens een ander etiket. Dus heten hun dure appelations, want dat is het wel als je ‘Cotes du Rhone Villages Saint Gervais‘ op je etiket mag zetten, nu naar de sterren die op maanloze zomernachten zo uitbundig neerschijnen op hun prachtige ’terroir’: Regulus, Sirius, Vega. En voor hun topper doen ze het met nog minder. Gewoon ‘Le’ Clavel. Best leuk in elkaar gefabriekt door de lokale vormgeversstudio, niet?

 Hoe het smaakt? Van hun simpelste (daar een euro of 8 de fles) tot hun assortiments-toppers van 18 euro aan de cave? Laten we het erop houden dat ik ze achter slot en grendel heb gezet omdat ze anders te snel opgaan.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.