Uitdaging: Je wilt je techniek verbeteren. Welke vragen stel je? Voor wie doe je het? Hoe benader je mensen, hoe ga je om met de pr-afdeling?

Middel: Belangrijke mensen die veel weten over een bepaald onderwerp kun je interviewen, maar ook bekende Nederlanders of juist gewone mensen uit de straat. Met een interview stel je je bescheiden op en laat je het verhaal vertellen door iemand anders.

Probleem: Soms komt een gesprek niet op gang. Soms draait iemand een bekend, ingestudeerd verhaal af. Soms weet je niet hoe je tot de kern kunt komen. Hoe zorg je dat jouw interview beter is dan al die andere interviews?

Oplossing: Luisteren is best moeilijk. In een interactieve setting gaan we eerst aan de gang met luisteren, en dan pas met vragen stellen. We gebruiken elkaar als oefenmateriaal, en in een enkel geval komt ook een mystery guest langs. Zo leer je het onverwachte te vinden in gewone situaties: de kern van elk interview.

Voor ambitieuze auteurs en bloggers

Let op: voor deze workshops en trainingen kunnen mensen, werkzaam in de podiumkunsten een subsidie tot wel 80% ontvangen via het Sociaal Fonds Podiumkunsten.

Benodigd: Laptop, notitieblok, pen.

Vorm: Workshop

Tijd: 10:00 – 17:00

Locatie: Utrecht

Prijs: op aanvraag.

Inschrijving start binnenkort. Zet je alvast op de lijst.

Mensen die verder de diepte in willen kunnen een traject afspreken. Contact zal dan grotendeels online plaatsvinden, met enkele offline sessies. Prijs afhankelijk van je wensen.