Lid worden van NSC? – Akademie van Kunsten toneel van vertwijfelde zoektocht naar engagement


Jonas Staal (links) tijdens zijn speech. Toehoorders vlnr: neske Beks, Charles Landvreugd en Karin Amatmoekrim. Foto: Wijbrand SchaapJonas Staal (links) tijdens zijn speech. Toehoorders vlnr: neske Beks, Charles Landvreugd en Karin Amatmoekrim. Foto: Wijbrand Schaap
” data-image-caption=”

Jonas Staal (links) tijdens zijn speech. Toehoorders vlnr: neske Beks, Charles Landvreugd en Karin Amatmoekrim. Foto: Wijbrand Schaap

” data-medium-file=”https://www.wijbrandschaap.nl/wp-content/uploads/2024/02/IMG_20240212_204917-EDIT-EDIT-300×169-1.jpg” data-large-file=”https://cultureelpersbureau.nl/wp-content/uploads/2024/02/IMG_20240212_204917-EDIT-EDIT-1024×578.jpg” />

“De stem op Wilders is dan misschien een tegenstem, maar kennelijk is expliciet racisme geen dealbreaker voor al die mensen. Dat is voor iemand van kleur verschrikkelijk.” In het statige Trippenhuis, zetel van de Akademie van Kunsten, klonk dit hoge woord van Karin Amatmoekrim extra nadrukkelijk. Ze reageerde vanaf het podium op een laat binnengekomen… 

Het bericht Lid worden van NSC? – Akademie van Kunsten toneel van vertwijfelde zoektocht naar engagement verscheen eerst op Cultuurpers.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.