Waarom het misgaat met het Design Thinking van de Raad voor Cultuur


De marshmellow challenge, de opdracht om met spaghetti en tape een toren te bouwen waar een marshmellow op kan rusten, is een klassieker in design thinking. Kleuters scoren dorgaans beter dan managers.
” data-image-caption=”

De marshmellow challenge, de opdracht om met spaghetti en tape een toren te bouwen waar een marshmellow op kan rusten, is een klassieker in design thinking. Kleuters scoren dorgaans beter dan managers.

” data-medium-file=”https://www.wijbrandschaap.nl/wp-content/uploads/2024/01/Marshmallow-Challenge-work-300×225-1.jpg” data-large-file=”https://www.wijbrandschaap.nl/wp-content/uploads/2024/01/Marshmallow-Challenge-work-300×225-1.jpg” />

Het advies ‘Toegang tot Cultuur’ dat de Raad voor Cultuur vrijdag 25 januari 2024 presenteerde, doet nogal wat stof opwaaien. De nieuwsbrief die we erover schreven op Substack vond gretig aftrek, ook al werden daarin niet alle vragen gesteld, laat staan beantwoord, die het advies oproept. Omdat het met 230 pagina’s ook een nogal omvangrijk… 

Het bericht Waarom het misgaat met het Design Thinking van de Raad voor Cultuur verscheen eerst op Cultuurpers.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.