‘Marco Goecke ontslagen bij Staatsopera Hannover’


De Hannoversche Allgemeine, een lokale krant van Hannover, heeft zojuist bekendgemaakt dat Marco Goecke, de met hondstront smerende topchoreograaf, waarschijnlijk al is ontslagen door het prestigieuze gezelschap Hannover Staatsoper. In een mededeling op website T-Online staat te lezen: ‘Het ontslag van Hannover’s balletdirecteur Marco Goecke bij het Hannoverse Staatstheater is mogelijk al een uitgemaakte zaak. Volgens de krant “Hannoversche Allgemeine Zeitung” (HAZ) blijft Goecke niet aan bij de Staatsopera en wordt de scheiding donderdag al aangekondigd. Een woordvoerster van het Staatstheater wilde de informatie van de “HAZ” niet bevestigen toen zij door t-online werd gevraagd.”

De site meldt verder: “Eerder had het Nedersaksische ministerie van Cultuur woensdagochtend op de staatspersconferentie aangekondigd dat deze week een besluit over de toekomst van Goecke zou worden genomen. Het ministerie staat in nauw contact met het staatstheater. Bovendien zou minister van Cultuur Falko Mohrs (SPD) woensdag bellen met de betrokken journaliste van de “FAZ”, Wiebke Hüster.”

Nooit meer naar theater

Laatstgenoemde, het slachtoffer van de aanranding door Goecke, had al gezegd nooit meer een voet in het Hannoverse theater te zetten, zolang  Goecke daar nog rondliep.

Goecke zelf had zich op Instagram ondertussen nog gewelddadiger uitgelaten over de journaliste en iedereen die het voor haar opnam. In inmiddels verwijderde berichten (screenshots in ons bezit), maakt hij journalisten uit voor Nazi’s en stelt hij in reactie op een waarschuwing dat zoiets hem zijn carrière kan kosten: ik heb meer dan genoeg geld.”

Hij zal dat mogelijk snel nodig hebben, al heeft het Nederlands Dans Theater, waar hij associate choreographer is, vandaag  nog volop steun betuigd aan de recensentenmishandelaar.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Dit post is oorspronkelijk gepubliceerd op this site

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.