De Buren: Vacature financieel en facilitair medewerker


Als huis van cultuur en debat bieden wij een uitgebreid programma aan met jaarlijks meer dan 150 publieksactiviteiten en diverse culturele producties en projecten. deBuren bestrijkt vele genres en is actief in het eigen huis te Brussel, in de rest van Vlaanderen, in Nederland en in derde landen. Speerpunten van deBuren zijn Vlaams-Nederlandse samenwerking, talentontwikkeling en diversiteit.

Om onze werking te ondersteunen, zijn wij op zoek naar iemand die zowel op financieel als facilitair vlak verschillende verantwoordelijkheden kan opnemen in een voltijdse functie.

A) Financiële ondersteuning

Je voert diverse voorbereidende en ondersteunende financieel-administratieve taken uit eigen aan de werking van een vzw.

• Rapportage
• Kasverrichtingen
• Opstellen subsidiedossiers
• Opstellen van de kwartaal- en eindejaarrapportage
• Auteursrechten

Ofwel heb je een goede basiskennis van en ervaring met boekhouden en een inzicht in diverse boekhoudsystemen, ofwel kun je op basis van andere werkervaringen aantonen dat je die vaardigheden vlot kunt verwerven.

B) Facilitaire ondersteuning

Je staat in voor het optimaal beheer van de gebouwen, telefonie, audiovisuele hardware en ICT-hard- en software. Je bent hands-on maar kunt ook in gesprek met vertegenwoordigers van bedrijven en overheden de facilitaire belangen van deBuren verdedigen. Je bent onder meer verantwoordelijk voor:

• Ondersteuning, opvolging en communicatie rond gebouwbeheer met interne en externe partners
• Het naleven van de veiligheids- en milieuprotocollen
• Het afsluiten en opvolgen van ICT- en telefoniecontracten met leveranciers
• Alledaagse ICT-ondersteuning van de collega’s
• Het beheer van de audiovisuele apparatuur
• Opvolgen van verzekeringen met betrekking tot het gebouw en personeel

Je werkt nauw samen met:

• Je collega’s en de medebewoners van het gebouw: de Nederlandse Taalunie en Journalismfund
• Diverse externe instanties zoals het boekhoudkantoor en de revisor, het facilitair bedrijf van de Vlaamse overheid, ICT- en telefonieleveranciers, allerhande technische experten …

Je rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur.

Jouw competenties

Je bent:

• Zeer gemotiveerd
• Positief ingesteld
• Resultaatsgericht
• Nauwkeurig
• Analytisch
• Klant- en oplossingsgericht
• Praktisch ingesteld
• In staat om te onderhandelen
• Flexibel

Voor deze functie geldt

We pinnen ons niet vast op specifieke diploma’s, maar gaan ervan uit dat je een bachelor-diploma hebt of verworven competenties die daaraan gelijkstaan. Minstens zo belangrijk is dat je gemotiveerd en positief ingesteld bent om bovenstaande taken uit te voeren en de verantwoordelijkheid te dragen.

In verband met de opvolging van de alarmsystemen, is het een pluspunt als je binnen dertig minuten rijden van Brussel woont.

Interesse in het culturele en maatschappelijke veld is mooi meegenomen, al hoef je daar nog geen ervaring mee te hebben.

Wat bieden we jou

Wij bieden je een aantrekkelijke job in een omgeving die doordrongen is van alles wat met cultuur in Vlaanderen en Nederland te maken heeft. Ons team is dynamisch, gemotiveerd, open en nieuwsgierig, met een vinger aan de pols voor elk maatschappelijk relevant onderwerp. Wij houden van overleg en samenwerken maar nemen ook individueel onze volle verantwoordelijkheid op.

Je contract van onbepaalde duur gaat gepaard met een salaris dat uitgaat van de barema’s en gebruikelijke afspraken in de culturele sector. We houden daarbij rekening met je ervaring. Bovendien vergoeden we volledig woon-werkverkeer binnen België en bieden we maaltijdcheques, een groepsverzekering en een hospitalisatieverzekering aan. deBuren zet in op talentontwikkeling van medewerkers en luistert graag naar jouw ideeën over opleiding en zelfontplooiing.

Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren is gelegen in hartje Brussel, op 5 minuten stappen van het Centraal Station. Vanaf 2021 werken we tijdelijk vanuit Schaarbeek, makkelijk bereikbaar vanaf Brussel Noord.

deBuren is een open huis. Wij weerspiegelen graag de superdiverse maatschappij waarin we leven. Daarom moedigen we kandidaten die het huidige team op enigerlei wijze kunnen diversifiëren van harte aan om te solliciteren.

Solliciteren

Stuur uiterlijk op vrijdag 2 oktober 2020 voor 08:00 ‘s ochtends aan info@deburen.eu een mail met in bijlage één bestand (Word of pdf) van maximaal 3 A4, bestaande uit twee onderdelen: een vlot geschreven motivatiebrief (1 A4) en je cv (maximaal 2 A4).

Let op: bij langere bijlagen krijgt de jury alleen de eerste pagina van de brief en de eerste twee pagina’s van het cv te lezen. Je mag de motivatiebrief ook vervangen door een korte video (maximaal 4 minuten) die je via WeTransfer in MP4 doorstuurt. In dat geval stuur je je cv (maximaal 2 A4) met diezelfde WeTransfer mee.

We laten tussen 14 en 16 oktober alle kandidaten weten of zij geselecteerd zijn of niet. Op basis van de ingezonden sollicitatie wordt een deel van de kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op donderdag 22 of maandag 26 oktober 2020. Enkele kandidaten gaan door naar het tweede en laatste gesprek op donderdag 29 of vrijdag 30 oktober 2020.

Weet je graag meer

Contacteer dan directeur Willem Bongers-Dek via info@deburen.eu. Je mag tijdens de werkweek binnen twee dagen een antwoord verwachten. Neem zeker ook een kijkje op onze website www.deburen.eu.

Het bericht De Buren: Vacature financieel en facilitair medewerker verscheen eerst op Cultuurpers.

Ditr bericht verscheen oorspronkelijk op Cultuurpers.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.