100 % gevriesdroogd onkruid


Zoals je een gegeven paard niet in de bek moet kijken, moet je een gekocht grootverbuikerspotje tuinkruiden niet open willen maken. Eergisteren overkwam het me: ik wilde pesto maken, en vanwege het late uur had ik geen zin om helemaal naar de tuin te fietsen waar een grote hoeveelheid kakelverse basilicum in de kas staat te pronken.

Nee. Deze eigenwijs dacht het even bij de Hoogvliet-supermarkt op te kunnen lossen. Maar bij De Hoogvliet-supermarkt was de slappe-verse-basilicum-in-een-plastic-bakkie op één na uitverkocht, en voor pesto heb je daar minstens drie van nodig, dus ik zocht naar alternatieven. In plaats van toch nog even die twee kilometer naar de tuin te fietsen, zocht ik mijn heil in iets gedroogds.

Daar stond het: een megapot 100 procent basilicum van gevriesdroogde kwaliteit van Verstegen, dus dat kan misschien ook. Gedroogde spullen kun je immers weer tot leven brengen door ze met een beetje warm water te begieten, en wellicht kon ik zo nog iets met pesto doen.

Toch vertrouwde ik het zaakje niet helemaal.

Thuisgekomen ging er een scheut bijna kokend water over een stel eetlepels van het groene spul, dat in de pot eigenlijk ook al nergens naar rook. Na vijf minuten wachten kwam een onmiskenbare theelucht uit het bakje. Een lucht die niets met basilicum te maken heeft. Meer het spul dat de incontinente overbuurvrouw vroeger bij de visite serveerde.

Stel je voor dat je dat door je eten zou gooien. Of erger nog: door je pesto.

Er stond gelukkig nog een doorgeschoten potje op de vensterbank. De maaltijd was gered, maar de gedroogde kruiden van Verstegen komen mijn huis nooit meer in.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.

,