Kanaleneiland in Lombok


 

Twee van de kranten waarop ik geabonneerd ben, stuurden deze week een recensent naar de voorstelling ‘Niemandsland’ van Dries Verhoeven. Zij kwamen terug met een verslag van een wandeling achter een asielzoeker aan, helemaal naar Kanaleneiland, door Wilfred Takken in NRC zelfs een ‘Oude Wijk’ genoemd.

Nu is Utrecht best wel een stuk of dertig kilometer van Amsterdam. Maar, beste Vincent Kouters en Wilfred Takken: Kanaleneiland is een na-oorlogse jaren zestig wijk op een kilometer of drie van Utrecht Centraal.

U beiden wandelde slechts zo’n honderd meter, door ’s lands beroemdste multiculturele wijk Lombok. Ik weet het: theater vereist geen aardrijkskundekennis anders dan te weten dat Elseneur in Denemarken ligt, maar dit is ook wel weer een beetje nonchalant….

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.

, ,