De mooiste viswinkel ter wereld


Of het de beste vishandel van de wereld is, valt te betwijfelen. Maar of er in de wereld een mooiere te vinden is, is de vraag. L’Huitrière is in ieder geval een van de meest onuitsprekelijke viswinkels ter wereld. En ziet er dus schitterend uit. Van buiten en van binnen helemaal Art Nouveau. Zacht blauwe tegeltableaus met dynamische visserijtaferelen sieren de wanden. Deze winkel, steeds minder viswinkel, want ze doen ook kip en
eend, en steeds meer traiteur en façade voor het erachter gelegen restaurant, kent zijn gelijke niet. Het gebouw is het pronkstuk van Vieux Lille, het uit de as herrezen oude deel van Lille, een beetje vergelijkbaar met het Gentse Patershol. Een bezoek aan deze winkel mag niet ontbreken aan een citytrip naar de voormalig lelijkste stad van Noord  Frankrijk, die inmiddels hard op weg is om helemaal hip te worden. Al is een kerstmarkt in november nou niet bepaald het beste visitekaartje voor een stad die jong en trendy wil zijn. Maar ja. Kerstmarkten zijn er ook in Gent.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.

,