GPD leeft (nog) (een beetje)


Dat was wel even erg vlot. De kunstredactie opheffen terwijl een paar mensen nog midden in een verhaal zaten. Recensenten keerden op het station op hun schreden terug, onafgemaakte kopij bleef liggen. Maar zo hadden ze het daar allemaal nog niet helemaal begrepen, op de diverse hoofdredacties van de diverse regionale dagbladen, die meenden dat ze eindelijk de kunst vaarwel konden zeggen.

De kunstredactie van de GPD in Den Haag, de centrale desk die mij onder andere de landelijke premières laat coveren, bestaat nog even voort. Tot april 2009, zeggen ze nu, omdat ze eigenlijk nog niet precies weten wat ze nou wel en niet kwijt willen of gaan raken. Maar dat het moet stoppen heeft de onderzoekscommisssie wel gezegd. (Houdt het dan nóóit op??!!!) Want kunst, regio en krant blijken onverenigbare grootheden. Dat een regio-overschrijdend verhaaltje op zijn tijd best aardig staat, op je tabloidpagina met verder de regionale Britney Spears Lookalike verkiezing, dat zal nog wel wat tijd kosten, voor dat indaalt. Tot zover de visionaire kracht van mediamensen. Ik zal dus nog wel eens een stukje schrijven. Schijnt.

Als ik weer kan lopen.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.

,