Gijs Scholten naar Amsterdam – Ivo koopt Den Haag leeg


Daar zullen ze bij het Nationale toneel toch even van opkijken: Gijs Scholten van Aschat gaat in vaste dienst bij Toneelgroep Amsterdam. Weer een ster minder in Den Haag. Niet dat Gijs er in vaste dienst was, in Den Haag, maar hij was er wel een veel (en graag) geziene gast. Nu dus, vanaf volgend jaar, vast in Amsterdam. Dan komt Pierre Bokma ook zeker terug. Die kan immers niet zonder Gijs? En dan kan het zomaar gebeuren dat TA teveel goede acteurs heeft. Heb je niet eens een topteam, maar een over the top-team in Amsterdam. Bart Slegers (léés dat interview in TM!) komt immers ook wel naar Amsterdam. En Marwan ‘Chico’ Kenzari, de jeun premier waar het NT op inzette, gaat ook al naar Amsterdam.

Het wordt dan wel heel stil rondom Ariane Schlüter. Moet zij niet ook..?

Zo wordt de nieuwe basisinfrastructuur in ieder geval wel weer heel bijzonder ingevuld. Die heet dan niet meer BIS, maar gewoon Toneelgroep Amsterdam.

De rest is stilstand.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.