JACOB DERWIG ONTVANGT PAUL STEENBERGEN-PENNING UIT HANDEN VAN PIERRE BOKMA rwig


Zaterdagavond 6 september, Pierre Bokma bewijst Jacob Derwig de grootste eer die deze nog jonge acteur kan overkomen. Pierre, van jongsaf het grote voorbeeld voor Jacob, geeft aan Jacob, na afloop van Romeinse Tragedies, de belangsrijkste ‘acteursonderelkaar-prijs’ van het land. Uit het persbericht:

De prestigieuze Paul Steenbergen-penning is in 1982 ingesteld door de gemeente Den Haag ter ere van de 75e verjaardag van de acteur Paul Steenbergen. De opdracht die Steenbergen kreeg, was de penning op een zelfgekozen moment door te geven aan een toneelkunstenaar van zijn keuze. Dat geldt nu nog voor de kunstenaars die de prijs krijgen.

In 1989 kreeg Willem Nijholt de Paul Steenbergen-penning uit handen van Guido de Moor. In 2002 gaf deze de onderscheiding door aan Pierre Bokma met de woorden “Ik vind je niet alleen de beste Shakespeare-acteur, ik vind je gewoon de grootste acteur van Nederland”.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.

, ,