Astrologen Illuster


Een vol tweede huis

Astrid van de Kerkhof en Bas van der Eijk studeerden respectievelijk Ruslandkunde en Sociale Geografie. Nu werken ze samen als astrologisch adviseur voor tal van bedrijven.

De opa van Bas van der Eijk was astroloog. Van der Eijk: ,,Ik ben opgegroeid met zijn cijferreeksen en voorspellingen. Hij was daar heel bedreven in en kon tot vijftien jaar vooruit geboorten voorspellen.” Zelf zal Bas van der Eijk zich alleen nooit aan dat soort voorspellingen wagen: ,,Ik gebruik de astrologie als middel om bestaande situaties te duiden.”

Astrid van de Kerkhof vond in de astrologie vooral een prettig houvast: ,,Ik ben mij hele leven op zoek geweest naar een soort duiding. Ik heb eerst Ruslandkunde gestudeerd, en daarna Vrouwenstudies. Ik ben enorm geïnteresseerd in hoe mensen werken, maar vond geen antwoorden in mijn studie.” Via vrienden die met astrologie bezig waren ontdekte ze de volgens haar verhelderende inzichten die de astrologie kan bieden. ,,En daar zit niets zweverigs aan. Het is heel concreet.”

En concreet is ook zoals Bas van der Eijk de astrologie graag inzet. Hij slaagde er zelfs in om astrologie als wetenschappelijke methode in te zetten voor zijn afstudeeronderzoek als theoretisch geograaf: ,,In de geografie werkt men veel met modellen, en die schieten eigenlijk altijd tekort. Ik vond in sommige modellen wel grote gelijkenis met de grafische uitwerking van horoscopen, en heb mijn scriptie gebruikt voor het ontwikkelen van een astrologisch geografisch model.”

Dat moeten we niet zien als de letterlijke horoscoop van een gebied: ,,Je kunt natuurlijk geen geboortehoroscoop trekken van de Gelderse Vallei, want die is niet op een bepaalde datum ontstaan. Wat je wel kunt is processen beschrijven, en daarin voldoet het astrologische model volgens mij beter dan alle andere.”

De kennis van astrologie zetten beiden nu in voor hun adviespraktijk 'Astrotechniek'. Astrid van de Kerkhof: ,,We kunnen daar nog niet echt van leven, maar er zit wel groei in. Dankzij onze analysemethodes kunnen wij veel sneller dan andere consultants assessments doen van personeelsleden.” Lezen bedrijven het lot van werknemers in de sterren? Van der Eijk: ,,Voor een aantal grote bedrijven heb ik al als astroloog gewerkt. Astrologie is een vorm van millennia-oude mensenkennis. Zonder iemand persoonlijk te kennen, vooraf te spreken of te testen kan ik daarmee meestal binnen een uur een steekhoudend advies geven over loopbaankeuzes van managers of werknemers. Je komt veel sneller 'to the point' dan via andere methodes.”

Ook voor eigen keuzes vallen beide consultants soms terug op astrologie, al zijn ze daar voorzichtig mee. Astrid: ,,Ik heb mijn huwelijksdatum op die manier bepaald. En ik weet van mezelf dat ik een vol tweede huis heb.”

Dus zo succesvol zijn ze wel? ,,Veel plannen maar weinig tijd, betekent dat.” Bas: ,,Ik heb een onrustig tiende huis: dat levert een buitenissige carrière en een wat verlate bloei op.”

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.

, , ,