Matthijs van der Woerd hoopt ooit weer te kunnen zingen, maar is vooral bij dat Splendor weer muziek maakt


Muzikantenvereniging Splendor heeft de coronacrisis tot nu toe overleefd, ondanks het feit dat de twee zalen niet gebruikt konden worden, repetitieruimtes vervielen en de bar niet open kon. Matthijs van der Woerd, bariton, vertelt erover in onze podcast/video. Hoe dat kan, zo’n klein concertgebouw dat zo sterk staat? Het geheim, dat ook Cultuurpers overeind houdt, en dat deze maand ook in de New York Times werd opgemerkt: een kleine, maar zeer toegewijde groep leden is het nieuwe model in tijden van lockdown. En daarna. Zij houden de zaal overeind en stellen de musici in staat om door te gaan.

Maandag 1 juni gaan de zalen weer open, en zoals overal in Nederland, slechts voor een klein publiek dat anderhalve meter van elkaar verwijderd moet zijn, niets mag drinken en ook  niet naar de WC mag. Het wordt nog niet echt een feestje, deze estafette van vijtienminutenconcerten, maar dat is voor musici als Matthijs slechts een klein probleem in het grote feest om weer te mogen spelen.

Dat geldt alleen niet voor Matthijs zelf: hij is zanger en zijn talent is epidemiologisch riskant verklaard. Hij is zich dus aan het omscholen. Een van de bijwerkingen van COVID-19 die niet door iedereen gezien werd.

Luister naar zijn verhaal:

Of kijk wanneer je tijd hebt:

Het bericht Matthijs van der Woerd hoopt ooit weer te kunnen zingen, maar is vooral bij dat Splendor weer muziek maakt verscheen eerst op Cultuurpers.

Ditr bericht verscheen oorspronkelijk op Cultuurpers.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.