Cultuurpers in tijden van Coronapodcast (13): Of je bij de danstraining van ICK Amsterdam wel een beetje rekening wil houden met de onderburen. (of ze mee laat doen)


‘Thuis bewegen is heel fijn om te doen. In je eigen huiskamer heb je geen schaamte.’

Dereck Cayla is verbonden aan ICK Amsterdam, het stadsdansgezelschap van de hoofdstad. Nu alle uitvoeringen stilliggen en hij niet meer samen met de dansers van het gezelschap in de studio kan trainen, biedt hij zijn lessen online aan. Voor de eigen professionals van ICK Amsterdam, maar ook voor iedereen die als amateur meer wil bewegen. Op deze manier houdt hij het vol in deze tijden van lockdown, en doet hij ook nog wat goeds voor de mensen. Hij vertelt erover in de podcast.

ICK Amsterdam werkt met een specifieke methode, ontwikkeld door Emio Greco en Pieter C Scholten, het choreografenduo dat het gezelschap leidt. Het heet Double Skin/Double Mind en het heeft te maken met een intens bewustzijn van je lichaam en je huid, een soort mindfulness waarvan we ook nog wat proberen te bereiken tijdens de podcast. Luisteren dus, en daarna kennismaken met de wereld van de bijzondere dans. Thuis.

Wil je meedoen, kan dat via de livestreams:

LIVE stream: ICK professional classes: https://www.facebook.com/events/1107680662916162/

LIVE stream: Double Skin / Double Mind open classes: https://www.facebook.com/events/2926822407397677/

Dit podcastproject is het enige dat we nu kunnen doen, nu al onze inkomsten zijn weggevallen. Wil je dit project steunen: word lid. Of doneer ruimhartig.

Het bericht Cultuurpers in tijden van Coronapodcast (13): Of je bij de danstraining van ICK Amsterdam wel een beetje rekening wil houden met de onderburen. (of ze mee laat doen) verscheen eerst op Cultuurpers.

Ditr bericht verscheen oorspronkelijk op Cultuurpers.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.