Coronapodcast (15): Koop lokaal, koop meer en stap op de fiets. Boekverkoper Lot Douze en schrijver Jeroen Thijssen over lezen in Coranatijd


Lot Douze bezorgt aan huis. Op de fiets. Met haar Boekhandel Over Het Water richt ze zich heel specifiek op haar wijk, Amsterdam Noord. Nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven vanwege de coronatoestand ervaart zij een toename in de vraag. Online weten de klanten in Amsterdam Noord haar inmiddels ook goed te vinden. Ze heeft door haar klantgerichtheid een stevige positie in handen in haar wijk, en weet mensen weg te houden bij online giganten als Bol.com en Amazon.

Auteur Jeroen Thijssen bedacht nog iets anders om boekhandels door deze moeilijke tijd te helpen: koop als klant in één keer wat je anders in een paar maanden zou kopen. Op die manier kunnen boekhandelaren die in acute nood zijn door het wegblijven van klandizie de tijd overbruggen tot het ooit weer beter gaat.

Lot en Jeroen vertellen over hun overlevingsplannen in onze podcast, dit keer samen gepresenteerd met journaliste Linda Huijsmans. En en passant lossen we ook nog een relletje op, dat ontstond na een column van Gerbrand Bakker in Trouw van zaterdag 4 april.

Luister, en koop een boek bij je lokale boekhandel.

NB: Dit podcastproject is het enige dat we nu kunnen doen, nu al onze inkomsten zijn weggevallen. Wil je dit project steunen: word lid. Of doneer ruimhartig.

Het bericht Coronapodcast (15): Koop lokaal, koop meer en stap op de fiets. Boekverkoper Lot Douze en schrijver Jeroen Thijssen over lezen in Coranatijd verscheen eerst op Cultuurpers.

Ditr bericht verscheen oorspronkelijk op Cultuurpers.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.