Podcast in tijden van Coronastilte (8): ‘Uiteindelijk hebben meer dan 1000 mensen die video bekeken’ – Deborah Jacobs over de stilgelegde wereld van coverbands en dorpsfeesten


Een online feestje met een paar goede vrienden, en dat je dan een muzikant uitnodigt om er live op te treden. Het kan, en Deborah Jacobs zou het een fantastisch idee vinden. De muzikante, muziekdocente en tekstschrijver uit Breda had haar zaakjes net een beetje op orde toen Corona toesloeg. In één keer waren alle optredens afgelast en kon de ZZP’er ook niet meer op school lesgeven. In de podcast praat ik met haar over hoe ze het volhoudt.

Jacobs is een van de talloze artiesten uit het ‘kleine’ circuit van dorpsfeesten, minifestivals en coverbands. Mensen die niet op de grote podia stonden – al trad Deborah ooit voor drieduizend man op – maar die wel sfeer en verstrooiing brengen in al die dorpen en steden waar het openbare leven minstens tot 1 juni 2020 platligt. 

Vol goede moed houdt ze vol. Mede gesteund door haar samenwerking met iemand die mogelijk een echte rising star is: de 24-jarige singer-songwriter Jay Marten, die op zoek was naar muzikanten die zijn favoriete muziektijd – de seventies – nog echt hadden meegemaakt. Zijn single kwam vorig jaar uit. Nu is het zoeken naar mogelijkheden om die via online gigs aan de man te brengen. 

 

 

Het bericht Podcast in tijden van Coronastilte (8): ‘Uiteindelijk hebben meer dan 1000 mensen die video bekeken’ – Deborah Jacobs over de stilgelegde wereld van coverbands en dorpsfeesten verscheen eerst op Cultuurpers.

Ditr bericht verscheen oorspronkelijk op Cultuurpers.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.