Podcast in tijden van Corona (3): ‘We hebben het laatste bier uit de leidingen opgedronken en daarna het licht uitgedaan.’ (Over de sluiting van TivoliVredenburg in Utrecht)


‘Het was heel raar om hier weg te gaan. Zo’n plek die altijd aan is, waar het altijd druk is, waar het altijd licht is, dat was nu gewoon zwart.’ Lieke Timmermans, manager Marketing en Communicatie van TivoliVredenburg in Utrecht kan het nog steeds niet helemaal bevatten. Donderdag 12 maart 2020, na de persconferentie van de regering, moest het programma van het gebouw met minstens 8 zalen worden afgezegd. Nu is het stil in TivoliVredenburg, tot zeker 6 april, al is nog helemaal niet duidelijk of het daarna weer als vanouds druk kan worden in het Utrechtse festivalpaleis. In onze podcast vertelt ze over wat er allemaal gebeurde, en vooral over wat er allemaal niet meer gebeurt in het gebouw.

‘Het is nu 6 april geworden, maar tot en met 31 maart zouden 60000 mensen ons gebouw hebben bezocht. Iedere dag beginnen we met overleg over wat er allemaal moet gebeuren. We hebben heel veel mensen in vaste dienst, maar ook ontzettend veel zzp’ers. Tot en met 31 maart hebben we aan 0-uren contractanten en ZZp’ers, dus security, schoonmaak, bedrijfsleiders, technici, 400 mensen afgezegd. Dat zijn in totaal 160 FTE aan zelfstandigen en flexwerkers, die nu zonder werk en inkomen zitten.’

Of op 6 april het licht weer aangaat in TivoliVredenburg? ‘We verwachten dat het veel langer gaat duren.’

Het bericht Podcast in tijden van Corona (3): ‘We hebben het laatste bier uit de leidingen opgedronken en daarna het licht uitgedaan.’ (Over de sluiting van TivoliVredenburg in Utrecht) verscheen eerst op Cultuurpers.

Ditr bericht verscheen oorspronkelijk op Cultuurpers.

Blij mee? Doe me een donatie!
Become a patron at Patreon!

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.