instagram

Binnenkort weer: Inspirerend schrijven

Een workshop met de oprichter van het Cultureel Persbureau

Hoe vertel je anderen over een vakantie, een opening, een familiefeest, een theatervoorstelling, een boek, een schilderij of een muziekstuk? Hoe kun je zo schrijven dat je niet alleen jouw eigen ervaring overbrengt, maar ook je lezer iets laat meemaken van wat jij hebt meegemaakt? Hoe voeg je waarde toe?

Over Wijbrand Schaap, de workshopleider

Ik heb jaren ervaring als journalist, blogger, recensent en opinieschrijver, maar ook als verslaggever. Ik heb geleerd hoe belangrijk het overbrengen van emotie is bij het schrijven.

Wat gaan we doen?

In deze workshop gaan we met elkaar op zoek naar manieren om iets toe te voegen aan wat we misschien al als routine zien: het beschrijven van een ervaring.

Aan bod komen de traditionele valkuilen van de kortebaanschrijver: het niet juist inschatten van de voorkennis bij je lezer, opsommen, bluffen, galmen, overdrijven, langdradig worden en alleen voor jezelf schrijven. Er zijn er vast meer. Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar jouw ervaringen.

Uiteindelijk gaat het om kijken, luisteren en om verhalen vertellen. Dat gaan we dan ook doen.

Details

Bestemd voor: Maximaal 10 kortebaanschrijvers (journalisten, bloggers) met enige ervaring. Ik selecteer vooraf, op basis van een tekst die je me vooraf opstuurt. Dat kan naar dit adres.

Locatie: ‘De Schuur’ in Utrecht, om de hoek bij het Louis Hartlooper Complex.

Binnenkort nieuwe data!

 

 


Also published on Medium.

Wil je hulp bij het schrijven, of gewoon een keer advies over je project? Stuur me een mailtje.

Scroll Up
Waarmee kan ik je helpen?
Holler Box